Na objektu u ulici Drage Spasić, Žarkovo, Čukarica, Beograd koji gradimo, trenutno se radi na pripremi ploče 5 sprata za betoniranje, što se i poklapa sa dinamikom radova za ovaj objekat.

Uporedo sa time se vrši zidanje fasadnih i pregradnih zidova prvog i drugog sprata.Za zidanje fasadanih zidova smo se odlučili za klima blok (termo blok) debljine 25cm

Umesto giter bloka 20cm debljine.

Ako pogledate sajt: http://www.zorka-opeka.rs/proizvodi.php?lan=sr biće vam jasnija slika prednosti klima bloka 25cm u odnosu na standarni giter blok 20cm.

Naime, on je po svojim osobinama takav da se sa spoljašnje strane može samo malterisati i opet ( po ispitivanjima na institutu za ispitivanje materijala) ima bolje performanse od običnog giter bloka sa termo izolacijom. Pored navedenih karakteristika, mi i na taj klima blok od 25cm radimo demit fasadu u debljini od 10cm do 17cm- Što znaci da smo pojačali standard i da ništa ne prepuštamo slučaju.

- Debljina demit fasade će nam pomoći da dobijemo "B'' kategoriju energetskog pasoša, što će te se morati složiti puno znači.

Pregradni zidovi izmedju stanova se zidaju takođe klima blokom debljine 20cm.Kada vizuelno, ili sa stručne strane, uporedite klima blok 20cm i giter blok 20cm

biće vam odma jasno da je zbog samog oblika bloka (saće), klima blok 20cm mnogo bolji zvučni izolator od giter bloka 20cm.

Pregradni zidovi unutar stanova se zidaju od klima bloka 10cm.

Iz svega ovoga možete se uveriti da ništa ne prepuštamo slučaju, da se uvek trudimo da standard podignemo stepenik više.

 

Pre izvesnog vremena  smo počeli sa prodajom i rezervacijom stanova za više informacija na stranici: http://www.gramax.rs/nase-nekretnine/zarkovo--drage-spasic.